Kvinnor har lägre IQ än Män del2

Eftersom mitt förra inlägg i detta ämne gjorde en del smått upprörda tänkte jag här förtydliga mig lite.

Jag har fått en del kommentarer både på bloggen och via mail om att jag är korkad eftersom det är så vida känt att mäns överrepresentation i de övre och undre percentilerna i IQ-skalan är förklaringen till detta.
Problemet är (jag kanske var otydlig i mitt förra inlägg) att det i flera rapporter pratas om att män i genomsnitt har högre IQ. Om skillnaden enbart vore att kvinnors normalfördelningskurva är något spetsigare än mäns så skulle genomsnitts-IQn ändå bli den samma.

En av de som påstår att män har högre IQ än kvinnor är Richard Lynn. Han påstår att män i genomsnitt har 5 "IQ poäng" mer än kvinoor, detta skriver han om här.

Man bör kanske också påpeka att av alla de som gör mensas test så är det procentuellt fler kvinnor än män som klarar det. Av 100 kvinnor som gör det så klarar fler det än av 100 män som gör det. Detta är förståss för att män är lite kaxigare än kvinnor och gör det även om de inte tror att de klarar det medans tjejer inte vågar chansa i samma utsträckning. vilket är lite tråkigt.

Det finns också rapporter som påstår att kvinnor föds med högre IQ än men att mäns IQ sedan ökar i högre takt än kvinnor vilket gör att mäns och kvinnors IQ är ungefär den samma vid 15 års ålder. Detta är helt felaktigt (åtminstone enligt mig) eftersom IQn generellt är densamma när man dör som när man föds.

En annan rapport som påstår att män har högre IQ än kvinnor är Steve Blinkhorns "A gender bender" som är publicerad i Nature, vol 483, 31-32


Sist vill jag bara än en gång påpeka att jag påstår inte att Män har högre kvinnor. Jag tror inte det är så och jag har ingen anledning att tro det heller. Jag tror snarare (vilket jag hintade om i förra inlägget) det är så att kvinnor har högre IQ. Det jag påstod i förra inlägget var att jag tyckte det var en ganska tramsig artikell som mensa hade med i sitt senaste nummer av medlemstidningen.

Äktenskap är Hetro!

Det har svenska kyrkan nu slagit fast. Svenska kyrkans remissvar finns att läsa HÄR.

I remissvaret gör svenska kyrkan klart att begreppet äktenskap skall vara reserverat för hetrosexuella par. Av hävd och tradition. Samtidigt tillstyrker man att partnerskap och äktenskap slås samman till en och samma lagstiftning. Och att man vill kunna förrätta partnerskap i kyrkan.

RFSL beklagar kyrkans ställningstagande.
- RFSL hade gärna sett att Svenska kyrkan hade tagit ställning fullt ut för allas lika rätt och värde. Dagens beslut kan av många ses som att Svenska kyrkan fortsatt vill hålla isär grupper i samhället, säger förbundets vice ordförande Ulrika Westerlund.

(skriver QX.se)


Mest aktiva listan

Det verkar råda en viss förvirring i hur blogg.se räknar ut vem som får hamna på mest aktiva listan. Initialt har forskat och genom säkra källor fått reda på att det som räknas är antalet inlägg på din egen blogg och antalet kommentarer som du får i din blogg.
Du får däremot inga extra "poäng" för att skriva i andras bloggar eller besöka andras bloggar frekvent.

Mänsklig tetris

Japanska TV-shower verkar gå hem...här kommer "human Tetris"

Jag vill se detta på SVT med Peter Harrysson, Babben Larsson och den där dvärgen från fångarna på fortet....


Japaner, kikare & fotboll

Ja säga vad man vill men Japaner är fan roliga och japanska TV-shower är hysteriskt roliga...
Till midsommar brukar vi lira strutfotboll, det är mest på skoj och folk brukar slå sig ganska rejält...det är kul..
Japanerna var ännu lite mer inovativa och plockade fram sina små hubble-teleskop och började jaga boll....resultatet... Tada


ICAs köttfärs slår nya volter

Alla känner säkert till "skandalen" med ICAs köttfärs (samt ett gäng andra företag). Nu vet jag inte riktigt hur ICA tänker, de står åtminstone och hånflinar samtidigt som de kastar köttfärs på oss konsumenter...lite bildligt talat såklart...
Det är nämligen så att i senaste numret av ICAs tidning Buffé tipsar läsarna om goda rätter på köttfärs....bara en vecka efter köttfärsskandalen...

Nu försvarar Tony Wallin, chefredaktör för Buffé sig med att tidningen redan gått i tryck långt innan skandalen uppdagades....men herregud, skicka in en uppdatering till tryckeriet då. Jag har själv jobbat med tidningar och vet att man väldigt väldigt sent kan komma in med mindre ändringar, och i ICAs fall borde det vara ganska prioriterat att stoppa pressarna och ta att tidningen kommer ut en dag sent...

Affärsdata har kraschat

Affärsdata.se har nu snart legat nere i två dygn.

Joakim Arnborger, VD för Affärsdata säger
- De senaste dagarna har varit besvärliga - de besvärligaste i AffärsDatas 25-åriga historia. Vi är väl medvetna om att detta på många håll skapat problem hos våra användare - vilket vi naturligtvis beklagar."

Linus Paulsson, chefredaktör på Di.se, säger att haveriet ställt till problem för journalisterna.
- Det är självklart allvarligt. Vi betalar dyra pengar för tjänsten och alla reportrar använder den flera gånger dagligen. Jag tycker att man ska kunna lita på driftssäkerheten, säger han.

"Is" is no more på Facebook

Folket har segrat. Efter protester har Facebook plockat bort det både hatade och älskade ordet "is" från sajtens statusuppdatering.

Att användare på Facebook varje gång de uppdaterar sin status tvingats inleda meningen med "[namn] is" har väckt så mycket irritation att hundratusentals har anslutit sig till protestgrupper. I skrivande stund har en av grupperna 182 000 medlemmar, och den är bara en av många.

Men på torsdagsmorgonen, svensk tid, stod det klart att de kämpande på barikaderna har gått segrande ur striden när slösurfande CS-medarbetare för första gången kunde ändra sina statusmeddelanden utan ordet "is".

(skriver IDG.se)


Nordic Battle Group (NBG)

Som de flesta antagligen känner till så har Sverige fått i uppdrag att hålla i en snabbinsattsstyrka kallad "Nordic Battle Group". De går på skarpt den 1 Januari 2008 och skall då vara beredda att rycka ut med kort varsel till områden som ligger inom en radie på 600mil från Bryssel.

Soldaterna i NBG fick för ett tag sedan fylla i en enkät. En del av svaren som kom fram vid sammanställningen var något oroväckande, eller vad sägs om:

79% anser inte att förväntningarna på utrustning och materiel har infriats

53% är inte nöjd med utbildningen. De egna förväntningarna har inte infriats.

Kritiska synpunkter finns också på löner, försäkringar, tillgänglig tid för att bekanta sig med materielen och informationen om förseningar/brister.

(siffror och information tagna från Insats & Försvar 3/2007)

högre lön

Visste ni att långa personer i genomsnitt har högre lön än korta personer. Min första tanke när jag hörde detta var att, - ja det är ju inte så konstigt eftersom män är längre än kvinnor och män generellt sett har högre lön än kvinnor (av någon underlig anledning och helt fel kan man tycka).

Men, efter att ha kollat upp det hela fann jag att långa människor i genomsnitt har högre lön än korta människor även om vi tar hänsyn till löneskillnader på grund av kön

Homosexuella krigare!

Fick tidningen insats & Försvar idag och läste om Nordic battle group (NBG) och kom då osökt att tänka på USA och foskning som de bedrivit. Jag fick nämligen höra av en god vän för ett tag sedan (som arbetat inom det militära i USA under en lång tid, relativt högt uppsatt) att USA under nästan 10 års tid forskade på att få fram ett vapen som skulle släppa ut ett ämne som fick människor att "bli" homosexuella för en kort stund. Detta genidrag skulle då medföra att soldaterna blev så upptagna med att pilla på varandra att de ej kunde förmå att strida för sina liv utan blev ett lätt byte för USAs arme.

Skulle kunna tänka mig att betala TV-licensen en månad om jag fick se George W Bush i programmet "are you smarter than a 5th grader" , han skulle bli så jävla ägd....haha


Att spy galla

Eftersom Mensas tidning kommer ut så sällan, åtminstone i relation till hur ofta denna blogg uppdateras så måste jag bara slänga in ett sista inlägg där jag spyr ytterliggare lite galla över denna förening.

Ordförande för denna förening skriver i sin kolumn (han har punktat upp 10 saker):

"8 Legatus Mensae
Snygg layout, fler varierande texter och återkommande avdelning har gjort vår medlemstidning allt mer läsvärd"

Suck.... Behöver jag kommentera? Vadå snygg layout? Vad menar han? Kan någon vänlig själ förklara? förvirrad! Jag måste ha läst fel tidning alternativt läst den upp och ned eller så saknade helt enkelt min tidning bara ett 20-30 tal sidor i mitten med snygg layout som fallit bort....ja, hur som... Nej tidning är ful ful ful och åter ful! SUCK!!


Män är smartare än kvinnor

Ja precis det påstår mensa i sitt senaste nummer av medlemstidningen "Legatus Mensae"

I förra inlägget påbörjade jag diskussionen om mensas statistikscoop. Jag hann då aldrig komma till själva scoopet och tar därför upp det nu.

Mensa har på två hela sidor i det senaste nummer av medlemstidningen en artikel om att män är smartare än kvinnor. De avslutar dock artikeln med att försöka få läsaren att tro att artikeln på något sätt skall vara komisk eller rent hypotetisk. De sorgliga i kråksången är just att det lyser så otroligt tydligt igenom att författaren till artikeln inte alls är ironisk och om han (vilken skräll att det var en han, va?) nu försöker vara komisk så lyckas han inte riktigt nå fram med detta budskap. För övrigt så lyckas sällan skribenterna i denna tidning var varken komiska eller ironiska, men de är ju duktiga på så mycket annat...hmm...


Ok, nu till denna statistik.

Tabell 1 - visar könsfördelningen i några Mensa-föreningar


 MänKvinnor
Mensa Sverige82%18%
Mensa Norge82,5%17,5%
Mensa Danmark74,5%25,5%
Mensa USA65%35%
Mensa Frankrike66%34%


Tabell 3 - Påverkan på könsfördelningen bland de två översta procenten av befolkningen vid skillnad i spridning.
Skillnad i standardavvikelse0123
Potentiell andel män i Mensa50%58%66%74%
Potentiell andel kvinnor i Mensa50%42%34%26%


Jag förstår att det inte är helt lätt att utläsa vad tabell 3 egentligen betyder. Tabell 3 visar hur en skillnad i spridning (med samma genomsnitts IQ) påverkar könsfördelningen bland potentiella medlemmar. Enligt tabellen ser man då att om fallet är som så så består de översta två procenten av befolkningen av ungefär 75% män och 25% kvinnor. Kravet för att bli medlem i Mensa är att du tillhör de översta två procenten av befolkningen i IQ.

Mensa nämner också ordet begåvad i artikeln. Det intressanta tycker jag är Mensas syn på vad begåvning är eftersom denna statistik kraftigt skiljer sig mot elevers betyg i skolan där tjejer i genomsnitt har högre betyg än killar, men detta är tydligen inte ett mått på begåvning.

Det är och tragiskt att mansdominerade Mensa försöker slå sig själva för bröstet och påstå att män är mer begåvade än kvinnor....LÅGT!!



OBS: Det finns nu en del två på detta inlägg!!!

Mensa & statistik

Härromdagen kom Mensas medlemstidning "Legatus Mensae" ut. Som vanligt gick det att läsa om dessa omåttligt ointressanta medlemsträffar på någon pub i Västerås, en lyckokonferens i Göteborg, Rickars ruta och påhittad statistik som någon mindre seriös hobby journalist vinklat på något högst tvivelaktigt sätt. Det som dock utmärkte det senaste numret av tidningen var att man beslöt sig för att gräva lite djupare i ämnet statistik och göra allt för att hitta ett riktigt sccop. Kul och inovativt tycker Initialt, vi känner att vi måste ta ett visst ansvar här som i detta fallet innebär att vi delger er alla denna information.

Låt oss börja lite lätt....
Först har man radat upp ett gäng länder och antalet mensa-medlemmar i dess länder. Initialt tycker att detta är så häpnandsväckande information att vi måste ta oss tid att skapa en liten tabell

Landmedlems antalmedlemmar/milj.inv
Indien17oj vad lite
Pakistan1110,7
Egypten50,1
Sverige2221245
Finland2119399,8
Danmark946172


Ja det är som jag alltid sagt. Vi som bor i I-länder är mycket smartare än de som bor i U-länder och speciellt vi som bor i Norden. Vi är så jäkla bra!!
Näe, jag förstår inte riktigt vart mensa vill komma med sin statistik, men så är jag kanske lite korkad också?


Big Mac & Co

När Mac Donalds 2005 beslöt sig för att stryka Big Mac & Co från sina menyer blev det ramaskri. De flesta insåg dock snabbt att det hela var ett smart PR-trick. Det som egentligen hände var att Mac Donalds slänge ut alla sina värdemenyer, behöll alla burgare men lät kunden få bestämma tillbehör med mera....
Nog om detta, det jag egentligen vill säga är:

Visste du att: 1 kg kroppsfett motsvarar ca 9 Bigmac menyner (med Coca cola och pommes frites)!!

roligaste synvillan jag sett

Det här var faktiskt lite kul och innovativt för att vara en synvilla. Väldigt överraskande resultat!!

magenta

Förtydligande av föregående inlägg.
Deutsche Telekom har alltså inte angett någon färgkod i någon av färgrymderna, varken i RGB. Lab, LMS. YCbCr. GRAY eller CMY som är den som används vid tryck. Om D. Telekom inte tänker på CMY skalan så bör de upplysas om att ren magenta inte existerar i någon av de andra utan är en blandfärg. I CMY existerar ren magenta (M=magenta). Ett problem kvarstår dock, en färg måste fortfarande definieras då den ser olika ut i olika ljus, på olika papper m.m

Telia stäms

Telia Sonera stäms av den tyska telejätten Deutsche Telekom.
Anledning: Båda företagen använder färgen magenta i sin marknadsföring och tyskarna var såklart först med detta.

Jag har läst lite juridik och är helt med på att man inte får ta saker hur som, man får inte ens låna lite ideer av folk om man skall hårddra det. Men att förbjuda någon från att använda färgen magenta är faktiskt helt absurt. Om Deutsche Telekom nu helt har missat att just färgen magenta råkar vara en av tre grundfärger så borde någon upplysa dem om detta snarast. Om utslaget nu blir att man får förbjuda folk från att använda, cyan, magenta och gult antar jag att ett och annat tryckeri runt om på planeten börjar klia sig i håret. Ska vi vara riktigt naiva måste vi dessutom plocka bort rött (magenta) från barnens kritlåda på dagis, ferraribilarna i godishyllan och all lättmjölk i kyldisken (i skåne vill säga)




länge leve CMYK (cyan, magenta, yellow, key-color)

embed flash games

Hur göra?
Ja precis som när du lägger till ett youtube-klipp

* Leta reda på flashspelets embed adress...
* tryck på "HTML" knappen när du skriver ett nytt inlägg
* släng in koden där
* tryck på uppdatera
* publicera inlägget och vips så blev livet sååå mkt lättare


kommentera gärna vad ni får för resultat ;-)

Max Dirt BikeFlash Games & Online Games

Carola...ja vad ska man säga

Inte det nyaste klippet, inte det äldsta...och just därför postar jag det...

Kan ju varit någon som missat det ;-)


Kjell Bergkvist röjer vidare

Ja, detta retoriska unikum framför sina åsikter oralt......

"Känn dig rökt din jävla dagslända"


Är Kjell Bergkvist odräglig

Är Kjelle odräglig? avgör själva, jag förmedlar enbart information

Mest aktiva listan

Hur hamnar man på listan över mest aktiva bloggar?
Enligt blogg.se är det åtminstone: De bloggar som har flest inlägg och kommentarer under en månad.

Ett ganska märkligt sätt att mäta aktivitet och kvalitet kan man tycka. Borde finnas andra parametrar som mätte hur aktiv en bloggare var....

För övrigt så är jag vansinnigt trött på modebloggar!

Hur man dödar en ko!

Hur dödar man en ko på enklast möjliga sätt?
Troligen inte så här, men man kan göra på detta viset om man vill! :-)


SM i att överreagera

En frisbee, en kastare, en prickad

En av dessa tre ogillar resultatet och överreagerar....gissa själv vem det kan vara...jag trodde på frisbeen men det var fel ;-)

kallas det här ordvits?

Katt åt lampa, lös i magen

Katt åt stol, satt i halsen


Katt åt filmrulle, blev negativ


Har ni fler på lager, hör av er, jag älskar dem ;-)
Jag vet att det finns massor men de flesta saknar poängen, egentligen är det bara de två första som jag skrivit som är riktigt bra i min mening.


Stackars hamster

Två hamstrar springer i ett hamsterhjul och lyckas uppnå en hastighet av hela: 68km/h innan de tappar kontrollen, snurrar runt 12 varv i hjulet och kastas sedan ut ur hjulet....helt sjukt!


Aarons söker desprerat en fru!


Aaron Axelsson söker med lampa och lykta efter en fru

Aarons blogg

Stevie Starr sväljer :-S


Stevie Starr sväljer diverse saker....gud vilken matlust jag fick nu....


Sony pyramider

Fortsätter med att göra lite reklam för Sony, inte för att jag på något sätt gillar Sony som företag eller deras produkter, men de måste trotts allt få lite cred och uppskattning för deras inovativa och "brutala" reklamer. Denna reklamen har åtminstone jag inte sett på TV i sverige ännu....men den är minst sagt brutal...frågan är, vem vänder man sig till när man ska hyra en pyramid för att leka lite en dag?
Jag som inte ens visste att det var möjligt att ha lite party i Cheops, va fan...detta öppnar ju enorma möjligheter!!
Jag som har till uppgift att styra upp nästa personalfest, platsen är given, frågan är bara om egyptierna är några hejare på skagenröra eller om jag kanske måste stuva om lite i menyn?

Någon som har numret till en bra cateringfirma i Kairo eller åtminstone i konungarnas dal?



Sony Bravia

Alla har väl sett Sony Bravis numera kultförklarade reklam med Jose Gonzales i bakgrunden, jag tänker givetvis på de 140.000 studsbollarna som fullständigt invaderar San Franciscos gator.

Ni har säkert också sett deras uppföljare när de färgar ett annars så tråkigt och grått bostadshus. Det ni möjligen inte har sett är resultatet av denna färginvation...... Sony kanske borde fundera på resultatet av deras agerande ;-)

Is europe a country

Ja må ha fått hybris över mig själv och allt annat som har med mig och göra...Men amerikaner är generellt sett dummare än vad övriga planetens individer är vad ni än försöker påstå....

Kellie Pickler en 21årig American Idol föredetting som vågade sig på att utmana en 5e klassare i frågesport. Kanske inte var hennes smartaste val här i livet, men men gjort är gjort och frågorna måste man ju svara på när man väl står i TV.

Är inte Europa ett land?
Men visst är det så att alla i Europa talar franska?
Hungary? I´ve heard about Turkey but....Hungary, are you sure it´s a country?

Ja, se och begrunda, eller gråt eller gör vad ni vill...

Julspel

Visa att det är tomten som bestämmer. Kul julspel

http://www.jesper.nu/onlinespel/action/2376-Deep_Freeze/

Julkort, Hysteriskt kul

Gör ditt eget julkort, vansinnigt kul med älvdans :-)
Titta på detta politiska exempel

http://www.elfyourself.com/?id=1194564587


Talande reklam

Ok, jag lovar att försöka göra allt som står i min makt för att undvika inlägg som relaterar till mode, men detta måste ni se ;-)

Reklam skall gripa tag i dig utan att du ens tänker på det, du ska komma ihåg att du sett reklamen men inte att det var reklam...var innovativ helt enkelt...
    


Läskig!!

Tror du att slutar se bara för att du blundar?? Prova detta

Titta koncentrerat på de fyra punkterna mitt på bilden i cirka 30 sek.
Blunda!
Efter några sekunder kommer du att "se" en ljus rundel.
Fortsätt att "titta" (du blundar alltså fortfarande) på rundeln, så får du se något.....image3

myrornas krig

en ny bilduppgift, denna gången betydligt enklare!!image2

Lösenord

Kan du hitta det gömda ordet i detta inlägg? posta det som kommentar.....image1

Är du mer begåvad än andra?

98% av befolkningen klarar inte av att hitta felet i följande serie, gör du?

AAA
BBB
CCC
DDD
EEE
FFF
GGG
HHH
lll
JJJ
KKK
LLL
MMM
NNN
OOO
PPP
QQQ
RRR
SSS
TTT
UUU
VVV
WWW
XXX
YYY
ZZZ


kommentera gärna om du lyckats löas det


Förbjud tomten

Extra skriver idag: "Retorn i Bräkne-Hoby vill stoppa den traditionella julavslutningen i kyrkan med religiösa förtecken. Eftersom de flesta julsånger, inklusive tomtesånger, har kristet tema är rektorn skeptisk till dem."

Jaha, varför borde julavslutningen vara i kyrkan? Och om den nu bör vara det, vad gör tomten där?

I övrigt tycker Initialt att det är ganska gulligt att moderaterna tror mer på tomten än vad julkalenderns tittare gör.

Mikael Söderlund sa "Det är rörande att se hur de konservativa krafterna kämpar för det fria valet; att få tro på det man vill utan att staten lägger sig i." efter att julkalendern diskuterat om jultomten finns eller ej.

Initialt undrar huruvida moderaterna även förlitar sig på tomten när de lägger budgeten....äsch grabbar va fan vi lägger ett minus på sjukvården, det kommer nog en säck med pengar från tomten ändå, vi skriver det på önskelistan åtminstone......

Gameshows

Nästa förslag på hur man elegant får pengarna att hamna hos storebror, "Gameshows". Ni svettandes varelser som jobbar på dagarna har såklart aldrig hört talas om detta eftersom det sänds mitt på dagen alternativt mitt på natten. Det är en sorts ordlek som gå på alla TV-kanaler numera. Denna "lek" går ut på att du får en ytterst banal uppgift att lösa, som oftast består av att du skall kasta om tre bokstäver eller skapa ett palindrom av A, P och A. När du sedan lyckats med detta och fått hybris över vilket unikum du är ringer du in till programmet. Din telefonräkning tickar upp med 10 svenska riksdaler och du kommer inte fram (det fanns nämligen en till som var så pass unik att han/hon också lyckats lösa denna olösbara gåta). Du ringer nu upp igen med samma resultat.

Vi slänger ihop lite köksbordsmatte och ser vad vi får fram.


Denna typ av så kallad underhållning sänds i snitt 15 timmar om dygnet på 7 olika kanaler


Timlön för den galanta damen i rutan: 125kr (låg lön + en karta Ipren mot mensvärk)


Till varje program finns sedan minst en kameraman och minst en producent. Lågt räknat!

Deras lön uppskattar vi till 175kr/h


Damerna i rutan: 15 * 7 * 125 * 2 = 26.250 (2an för sociala avgifter m.m)

Övrigt bös utanför rutan: 15 * 7 *2 *175 * 2 = 73.500


I varje program delas det sedan ut i snitt 20.000 i prispengar. På 7 program blir det 140.000.

Totalt når vi upp i en kostnad på 239.750 enkronor!

Om vi räknar med att kanalerna sedan får ut cirka 9kr per samtal betyder det 26.639 samtal. Kanalerna driver såklart inte detta med +-0 utan med vinst. Svenska spels vinstmarginal mellan 2001-2003 var drygt 13% så vi räknar på det.


Det totala antalet sms eller telefonsamtal per dygn blir då drygt : 30.100 st.


Den totala omsättningen blir således 110 Miljoner kronor vilket motsvarar 22.449 st ÅRSLÖNER på XLNT Marketing i Norrköping!!!

Nu kan väl inte XLNT Marketing ses som en sådär vansinnigt generös arbetsgivare med sina 2:50 i timlön, men dock!


SLUTSATS: Ni arbetslösa telefonringande individer kunde med era pengar ha installerat 440.000 nya brunnar i Afrika som i sin tur hade gett vatten år 13,2 Miljoner människor.


Skulle ni nu ha något emot just Afrikaner (vilket jag självklart inte hoppas och tror) kan ni köpa lite regnskog istället...närmare bestämt 137.500 hektar!!


Pengar

Pengar är ett kul fenomen!

Det är svårt att hitta något som har skapat mer avundsjuka och irritation här i världen. Jag tänkte dock inte börja med att berätta hur man tjänar pengar utan hur man blir av med dem lite snabbt och snärtigt. Det är faktiskt inte så lätt som det kan verka, om man inte är fullständigt korkad vill säga. Ja precis, är man korkad är det busenkelt och det är där skon klämmer, eller går sönder kanske man ska säga.


Handla nu och betala om 6 månader!

Jättesmart! Här har vi en stor potentiell målgrupp, de som inte har pengar nu men har det om 6 månader. Jag förstår att jag inte behöver rabbla upp dem. Skulle du mot all förmodan ha missat någon, kommer de nedan. I annat fall kan du hoppa direkt till nästa stycke....

  • Du har inga pengar nu, men du kan tänka dig att lägga undan lite pengar varje månad så att du har pengar om 6 månader...Ok, kan du lägga undan pengar varje månad borde du kanske köra på en vanlig avbetalning, vi stryker denna målgrupp!
  • Du väntar på ett dödsbo...Hmm, ska du ha ihjäl svärmor själv eller hoppas du bara? Stryker denna målgrupp också eftersom den känns något osäker.
  • Du har låg lön nu men om 6 månader har du kanske ett nytt jobb med betydligt högre lön...Ja just ja, så var det, löneutvecklingen är ofta exponentiell och förhandlar upp sig själv första helgfria onsdagen i månader som är ett primtal. Nja, känns också ganska osannolikt, stryker även denna.
  • Du är student, köper en pryl innan sommaren, sommarjobbar och betalar efter sommaren. Ja ok, jag köper väl det då....Men vänta nu, denna typ av kampanj körs oftast inför julen vilket betyder att denna stackars student skall betala detta precis INNAN sommaren när han/hon har som minst pengar.

Frågan är alltså, vem är denna kampanj riktad mot och vem går på den, korkade individer såklart...stackare!!


Ungdomsförbund

Jag gjorde ett försök till att bli medlem i de olika partiernas ungdomsförbund. En generell regel på Internet är att man har några tiondelars sekunder på sig att fånga en besökares uppmärksamhet. Jag letade ju efter något specifikt och gav därför varje sida 20 sekunder. Lyckades jag hitta hur jag skulle bli medlem och påbörjade min ansökning inom 20 sekunder godkände jag sidan, i annat fall surfade jag glatt vidare till nästa sida. Utslaget blev som följer:

MUF - hittade ej

SSU - ca 6 sekunder, klart GODKÄNT

Ung Vänster - hittade på 4 sekunder men formuläret fungerade ej

Grön Ungdom - hittade ej...eller jo nu men tiden var ute. Såg ut som reklam!

KdU - 3 sekunder, Oväntat! GODKÄNT

CUf - hittade men fick svaret, "sidan du söker finns inte"

LUf - 3 sekunder! GODKÄNT

SDU - 18 sekunder, man var tvungen att maila så det tog extra tid. GODKÄNT

FI - hittade men hann ej, var för krångligt med att sätta in pengar m.m

Unika Partiet - fick min dator att gråta och börja tänka i slow motion.


FI och Unika Partiet har inga ungdomssidor så vitt jag vet, de fick vara med ändå.

Hur som så är det under all kritik att partierna inte verkar vilja ta emot medlemmar eller är dem bara fullständigt värdelösa på att bygga hemsidor? Sorgligt att människor att människor som vill engagera sig inte kan det.

Nu slutförde jag aldrig anmälan hos någon av partierna och fortsätter därför att vara politiskt oberoende och opartisk ;-)


Världens bästa universitet

Världens bästa universitet (enligt Jiao Tong eller Shanghai rankingen som den även kallas) har utsetts och föga otippat hamnar Harvard och Stanford i topp. Bästa svenska är inte heller det speciellt oväntat Karolinska Institutet. Övriga svenska universitet och högskolor med på listan är: Linköping, Uppsala, Lund, Chalmers, Göteborg, KTH, Handels, Umeå, Stockholm och Sveriges Lantbruksuniversitet.


En annan mycket känd ranking är THES (Times Higher Education Supplement). På den listan återfinns samma svenska universitet och högskolor utom Sveriges Lantbruksuniversitet och Karolinska Institutet, lite märkligt...men men....

På THES ligger dock de svenska Universiteten generellt något högre upp på listan än på Jiao Tong.


Initialt

Denna blogg kommer att vara ganska flytande och förvirrande. I stort kommer den vara ganska samhällsinriktad och ta upp allt ifrån regeringsutspel till hur man förlorar pengar snabbt.

//Initialt

RSS 2.0